2010. november 20., szombat

Válaszaim a Printinfo körkérdéseire

1./ Mi az, amit egyszer és mindenkorra maga mögött szeretne tudni az elmúlt két, cseppet sem könnyű évből?

Alapvetően az elmúlt két év is igen sikeres volt, de azt még én sem állítom, hogy ezek a sikerek maguktól és könnyedén pottyantak volna az ölembe.
Talán a legnyomasztóbb ebben az időszakban a sok nyafogás volt a számomra. "Sírás-rívás és fogaknak csikorgatása" hallatszik minden felől, pedig én inkább azt szeretném, ha a vállalkozásom egy sikeres, fejlődő gazdasági környezetben tevékenykedhetne és tartozna a legsikeresebbek közé.
Minden válság véget ér egyszer és őszintén remélem, hogy jövőre több vidám és lelkes arcot láthatok magam körül, és a jövő év végén kedvenc nyomdai lapomban sokkal optimistább kérdésekre válaszolhatok.

2./ Mi az, amit mindenképpen szeretne továbbvinni, megőrizni ugyanebből az időszakból?

A "válság" legfőbb eredménye és tanulsága számomra az, hogy néha el kell gondolkodnunk azon, hogy ténylegesen szükség van-e úgy és abban formában a tevékenységünkre és az üzleti partnereink tevékenységére ahogy azt végezzük és végzik. Nem célszerű a régi "jól bevált" (de valahogy most éppen nem működő) megoldásokat görcsösen erőltetni, sokkal bölcsebb az új lehetőségek megragadására koncentrálni. Biztos vagyok benne, hogy a válság hamarosan elmúlik, de az is biztos, hogy az értékláncban a "felesleges láncszemeknek" egyre gyakrabban lesznek nehéz éveik. Lehet, hogy egy prosperáló gazdaságban a rosszul teljesítő partnerek is fenntarthatóak, viszont sokkal eredményre vezetőbb és kellemesebb magunkat jól teljesítő és lelkes partnerekkel körülvenni.
Szeretném, ha a későbbiekben, a fellendülés idején lenne elég erőm ahhoz, hogy ne tűrjem el a rosszul teljesítő partnereket csupán megszokásból, lustaságból vagy konfliktuskerülésből kifolyólag.

3./ Kinek és mit köszönhet leginkább ezen időszak alatt?

Erre a kérdésre sajnos nem válaszolhatok, mert az illető biztos elolvassa ezt a cikket és a végén még fizetésemelést kér.

Remélem, hogy sikerült a válaszaimmal felkavarnom a kedélyeket. Megbotránkozásuknak vagy egyetértésüknek blogomban a www.paperfox.hu/blog-1 címen adhatnak hangot. 

Nincsenek megjegyzések: