2017. augusztus 30., szerda

Újabb fejlesztések a Paperfox FTD-1 ragasztószalag applikátoron

A Paperfox FTD-1 Ragasztószalag applikátor egy viszonylag új fejlesztésű, igen sokoldalú alkotásunk. Vevőinktől több olyan javaslatot is kaptunk, amivel még sokoldalúbbá tehetnénk ezt a remek kis szerkezetet. A javaslatokat megfontoltuk és gépünk legújabb verziójába többet be is építettünk azokból.

Néhány újdonság:

1. Hajtóműves motorAz eddig alkalmazott szíjáttételes meghajtás szállítás során gyakran megsérült, ezért egy kompaktabb kivitelű hajtóműves meghajtásra cseréltük.

2. Optoérzékelő
Az Paperfox FTD-1 Ragasztószalag applikátor régebbi verzióinál az optoérzékelőt közvetlenül  a TD-1 ragasztószalag applikáló fejre szereltük. Vevőink gyakran használják a szerkezetet nem téglalap alakú termékek (kistancolt dobozok, tasakok) duplózására, amikor a fejet más helyzetbe kéne állítani. Az újabb veziónál az optoérzékelő oldalirányban egy sínen elcsúsztatható, a hosszirányú helyzet kompenzálása programból történik.

3. PapírterelőkAz optoérzékelő számára felszerelt sínre további elemek (papírterelők, más típusú optoérzékelő...) is felszerelhetőek. Az új verziónál két papírterelőt szereltünk fel amelyek a gyűrődésre hajlamos ívek biztonságosabb használatát segítik elő.

4. Teflon bevonatos görgőkA kétoldalas öntapadó ragasztószalag a terelő görgőket összeragasztózhatja, szennyezheti ami elakadást okozhat. A probléma kiküszöbölésére a terelőgörgőket teflon felülettel láttuk el, amire a ragasztó kevésbé tapad.


5. Szoftver fejlesztések

Idáig a késleltetéseket ezredmásodpercben kellett megadni, most lehetőség van a távolságok megadására milliméterben.Az optoszenzort idáig mechanikusan kellett a megfelelő helyzetbe állítani, most lehetőség van a szenzor helyzetéből adódó késleltetés probramból történő beállítására.


A vezérlőegységen 10 program tárolható el.


... és ez még nem a fejlesztés vége. Ha Önnek valamilyen továbbfejlesztési ötlete van ossza meg velünk!
    Nincsenek megjegyzések: