2013. június 2., vasárnap

Printtek-2013 / Istambul

Májusban a törökországi Printtek-2013 kiállításon állítottuk ki termékeinket és a kiállításon szerzett élményeimet szeretném megosztani a Blogolvasókkal.


A JBI fémikerspirálok gyártójával, a Bulgarian Industrial Group-al (BIG) közösen állítottunk ki. Ezekről az ikerspirálokról az alábbi linken talál bővebb információt: 


 Nagy érdeklődést tapasztaltunk a Törökországban még alíg ismert gépeink iránt, de mivel ezeket a gépeket Ön már bizonyára igen jól ismeri, inkább a többi kiállítóról írok.

 A Printek-2013 kiállításon  többnyire helyi kereskedők állítottak ki, némelyikük azt állította, hogy a gépeket ő maga gyártja, de a többségük nem tudott engem meggyőzni erről. Néha olyan érzésem volt, mintha néhány évet visszautaztam volna az időben, mivel kiállításon még láttam offszet nyomdagépet és más egyéb szerezetet, melyeket már a közép- és nyugateurópai kiállításokra már nem visznek ki.

 A török piacon még újdonságként hatott a 3D matricák készítésére szolgáló szerkezet,  és kiállításra kerültek a Schmedt cég kötészeti gépei is, melyek a hazai kiállításokról sajnos méltatlanul hiányoznak.


 

Megjelentek a kiállításon a távoli Kína mesés kincsei is, közvetlenül kínai kiállítók útján és kissé átfestve és átmatricázva helyi "gyártók" kínálatában is.


 Azért végül találtam egy valódi gyártót is, akinek kínálatában robusztus öntöttvas vázra épült biegelőgépeket, lyukperforáló gépeket és könyvkötő préseket fedeztem fel.  Lehet, hogy az őszi Printexpo-2013 kiállításon néhányat be is mutatunk ezekből a szerkezetekből.Nincsenek megjegyzések: