2011. március 16., szerda

SINO Print China - Egy kínai nyomdai kiállítás.

Az idén alkalmam volt megtenkinteni a Kantonban (Guangzhou) megrendezett SINO - Printing China 2011 kiállítást.

A hatalmas kiállítási épületben ezt a kiállítást egy csomagolóipari és néhány egyéb kiállítással együtt rendezték meg.Magával a nyomtatással kapcsolatban kevés gép került kiállításra, de azért láttunk néhány flexo nyomógépet.
Nekem külön örömömre szolgált, hogy a kötészet és a nyomatok utófeldolgozása terén bőséges volt a kínálat és több olyan kisebb gépet is kiállítottak, melyet Európában még nem láttam.

Többen állítottak ki stancszerszámokat és az azok készítéséhez használt stanclénia hajlító autómatákat, lézeres vágókat.
Bőséges volt a kínálat a fém ikerspirál és az ikerspirálos kötőgépek terén is, bár az ikerspirálok a magas szállítási költségek miatt egyenlőre nem veszélyeztetik az európai gyártású spirálok piacát.
 Sajnos, hogy ténylegesen ki gyártja a kiállított gépeket azt itt sem tudtam meg, mert minden kiállító biztosított arról, hogy a gépet ő gyártja és a többi, hasonló (lényegében azonos) gépet kiállító cég terméke csupán silány másolat.
Hát igen, Kínában már a másolatokat is másolják. Sajnos, most arra nem volt alkalmam, hogy személyesen is felkeressem a cégeket és meggyőződjek a valóságról. Talán legközelebb...

Nincsenek megjegyzések: