2010. április 4., vasárnap

Egyszerű asztali perforálógép

Több vevőm is érdeklődött mostanában az általam gyártott R-761-nél kisebb, asztali körkéses perforálógép iránt. Önt is érdekelné egy a vázlat szerinti szerkezet? Tegyek rá esetleg egy dörzskerekes berakóművet?

2 megjegyzés:

Kunci írta...

Mindenképpen érdekelne egy ilyen gép, amennyiben a tudása megegyezne az R760 vagy 761-el, csak kisebb méretben (ritzelés, biegelés, perforálás, stb.)Méret szempontjából szerintem az SRA3 lenne a megfelelő, mivel általában a legtöbb digitális nyomdában ez a méret a legelterjedtebb. Persze ha ez így nem lenne gazdaságos, az A4 is teljesen rendben van. Ami még nagyon előnyös lenne, ha a tengelyt a késekkel cserélni is lehetne (leginkább ezt az új Cyklos névjegyvágókhoz tudnám hasonlítani), így a folyamatos, fix méretű, visszatérő munkáknál egy tengelycserével villámgyorsan neki lehetne látni a munkához. A ritzelő késsel ezáltal lehetne akár A3-as méretű névjegydaraboló is a szerkezetből.

Üdv,
Szilárd

Fürcht Zoltán - Paperfox írta...

Köszönöm az ötleteit Szilárd!
A kisebb asztali preforálógép megsalkotásával elsősorban elsősorban egy 30 kg. alatti súlyú, postai csomagban küldhető gép megalkotása a célom. (A nagyobb gépek szállítása külföldre nehézkesebb és sokkal drágább.)
A henger és a kések együttes cseréjét túlzottan költségesnek tartom (a gép árának akár a felét is kiteheti a kések és a henger értéke) de lehet, hogy egyszer megpróbálkozom vele.