2008. szeptember 25., csütörtök

Elkészült az MP-2 lábpedálos prés első két mintadarabja

Miközben a saját gyártású MP-1 préssel többezer névjegyet próbáltam kilyukasztani, vízhólyag nőtt a tenyeremen. Ekkor jött az ötlet, hogy gyártsak lábpedálos működtetésü prést, mellyel a munka sokkal termelékenyebb és kényelmesebb. Ez a gép egynlőre még nem kapható, de ezt a két gépet redkívül kedvező 25.000.- Ft +ÁFA áron kínálom annak a hírlevélolvasónak, aki megigéri, hogy a gépet azonnal használatbaveszi és eljuttatja hozzám a tapasztalatait, észrevételeit.




  • Ön hasznosnak talál egy ilyen gépet?
  • Milyen szerszámokat, készülékeket lenne célszű lábpedállal működtetni?
Ossza meg velünk véleményét, amit a további fejlesztések során figylembe veszünk!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nos, a vízhólyagot a kezén valószínűleg lábizomláz váltja majd fel...
Noha a láb erősebbnek tűnik, emlékezzünk csak a nyári lábpumpás strandmatrac, csónak stb. felfújásaira! Nos, ezt kellene akár egy fél műszakban csinálni? Akkor mire jó a motor?
Ez sem teljesen egyértelmű azonban, hiszen aki sokat dolgozott lábpedálos gépen, az tudja, hogy egy elektronikus pedál is figyelmet követel, hiszen a munkavégzés során kialakul egy tempó, amiben ha "megbotlik" a kéz, a láb bizony rutinból megy a maga útján, és akkor is nyom, ha nem kellene.
Ezért magam a legergonomikusabb és legtermelékenyebb megolásnak azt tartom, ha a munkadarab maga kapcsolja be a gépet, azaz az illesztés a (mikro)kapcsoló benyomásával végződik, ami indítja az automatikát.
A fenti géphez egyébként még egy asztal lenne nagy segítség, hogy egy A3-as naptárhoz is használható legyen.
vi

Fürcht Zoltán - Paperfox írta...

Köszönöm az észrevételeit tisztelt vi!

Valóban hosszabb használat után a lábpedálos változat használata is fárasztó lehet. Én kb. 2000 db. kártyát lyukasztottam ki és azt tapasztaltam, hogy lábpedállal lényegesen könnyebben ment mint kézzel.
Az ideális megoldást valószínűleg az elektromos változat jelenti és remélem, hogy hamarosan hozzájutok a megalkotásához.
Az asztal remek ötlet, el is fogom készíteni - hamarosan...