2020. április 7., kedd

Műanyag bevonatú hengerek a Paperfox hengerstancokhoz

A Paperfox H-1, H-2 és H-500A hengerstancoknál a stancszerszám alá és fölé műanyag vágólapokat kell helyezni, amint az az alábbi videón is látható.


Műanyag bevonatos hengerek használata esetén a felső műanyag vágólapra nincs szükség és mivel a vágóerő kisebb felületen oszlik el, vastagabb anyagok stancolására is van így lehetőség.


A műanyag bevonatú hengerek lényegesen termelékenyebbé tehetik a munkát, viszont hátrányai is vannak ennek a megoldásnak:
  • A pozícionálok illesztékeket a műanyag henger meghajlíthatja, ezért más pozícionálási megoldást (pl. a kilökőszívacsra ragasztott kartondarabok) célszerű alkalmazni. A pozícionálási lehetőségekről a Pozícionálási megoldások hengerstanc gépeken blogbejegyzésben olvashat bővebben.
  • A kistancolt ívek felpöndörödését a műanyag lap  nem akadályozza meg, ezért azok a fedél alá gyűrődhetnek. Ez a hiba kiküszöbölhető a fedél megemelésével. Szerelje le a védőfedelet és 4 db. M10 anyát távtartóként használva, hosszabb (M8x25) csavarokkal szerelje fel azt vagy esetleg egyszerűen csak tegye rá a felfogócsavarok tetejére.

A fedél alá távtartóként M10 anyák kerültek beépítésre és a felfogó csavarok hosszabbra vannak cserélve.
A fedél a rögzítő csavarok alól ki van szerelve és azokra rá van helyezve.


Nincsenek megjegyzések: