2016. augusztus 29., hétfő

Élvédőkarton vágás 100x100x8mm-ig

A Paperfox EVV-3 élvédőkarton vágó egy igen népszerű termék, de maximum 80x80x5mm-es papír alapanyagú élvédő profilok darabolására alkalmas.

Némi átalakítással az élvédő profil vágót akár 100x100x8mm-es élvédő kartonok darabolására is alkalmassá tettük:



Behúzógörgő és szeparátor csere a Cyklos CFM-500 hajtogatógépben



A Cyklos CFM-500 hajtogatógép kopásnak leginkább kitett alkatrészei a behúzógörgő és a szeparátor. Kopott behúzógörgők esetén a gép az íveket nehezen húzza be, a szeparátor kopása esetén a hajtogatógép egyszerrre több ívet is behúz. Ezeket az alkarészeket kb. 500.000 ív hajtogatása után célszerű kicserélni.

A szeparátor és a behúzógörgő cseréje:

Vegye ki a hajtogatótáskákat és egy megfelelő méretű kereszthornyos csavarhúzóval távolítsa el a két oldali fedőlemez 4-4 rögzítőcsavarját.


Távolítsa el a behúzógörgők fedőlemezének rögzítőcsavarjait.




Az egyik rögzítőcsavarhoz csak a fogaskerekek és az ékszíjtárcsa levétele után férne hozzá csavarhúzóval, de egy trükkel megspórolhatja ezt a munkát:


Egy laposfogó segítségével a rögzítőcsavart kilazíthatja és kézzel kitekerheti a csavart. 


Távolítsa el a rugós biztosítőgyűrűt (Seeger) a tengelyről.


Lazítsa ki az ékszíjtárcsa rögzítőcsavarjait.


A csapágyakat a tengelyen tolja arrébb és emelje ki a tengelyt a gépből az ábrán látható módon.


A szeparátor kézzel kivehető és kicserélhető.


A behúzó görgő gumija egyszerűen lehúzható a helyéről és a csapágyon ttolva kivehető ill. kicserélhető.


Az összeszerelés fordított sorrendben történik, a rugós biztosító gyűrűk a csapágyak eltolása után visszapattinthatóak a helyükre. Vigyázat! A rugós biztosítógyűrű egy igen ravasz jószág, képes szereléskor a helyiség leghozzáférhetetlenebb sarkába ugrani és ott elbújni!
Ezután a szerkezet óvatosan kipróbálható. Figyelem! A kapcsoló oldali fedőlemez még nincs a helyén és az áram alatt lévő vetetékek érintése veszélyes.


Szükség esetén a szeparátor az állítócsavarjával utánállítható: Ha a hajtogatógép nem veszi el az ívet, akkor a rugóerő csökkentése segíthet, ha több ívet vesz el egyszerre, akkor a rugóerőt célszerű növelni. (Ha a rugóerő nem túl nagy de a behúzógörgőt mégsem tudja megforgatni a gép akkor a kör kereszmetszetű meghajtószíj cseréje indokolt.)

Ha minden jól működik, a gép összeszerelhető. (Ilyenkor szoktam elfelejteni, hogy hogy is volt a helyén az ékszíjtárcsa fedele, de ebben segít Önnek a blogbejegyzésem legelső képe. A képet kinagyíthatja ha rákattint.)

A behúzógörök fedőlemezének egyik csavarja az ékszíjtárcsa takarásában van, ennek betekerése némi ügyességet, kitartást és kudarctűrést igényel. Ha Ön eme képességek valamelyikével nem rendelkezik akkor egyszerűen hagyja ki ezt a csavart, senki sem fogja észrevenni.




2016. augusztus 11., csütörtök

Új készletek a Paperfoxnál


A nyári szabadságolásoktól függetlenül a közelmúltban is készültek friss és ropogós új gépek. Különböző méretű hengerstancaink jelenleg elérhetőek (H-1, H-2, H-500A)
 Paperfox H-500A hengerstanc
Paperfox H-500A hengerstanc
               A KB-32 kombinált présünkből sem szoktunk ennyit egyben látni raktáron. Valószínűleg ezek a darabok is tiszavirág életűek lesznek nálunk.


Továbbá most tudunk kínálni készletről MP-1-et és MP-2-t is!

Paperfox prések
Paperfox prések

 És hogy ne csak magunkat dicsérjük, le a kalappal a Cyklos csapata előtt, akik a DRUPÁ-ra kifejlesztették a Cyklos 450 AirSpeed névre hallgató levegő szívós adagolású automata biegelő, perforáló, spirálozó és lyukasztógépüket. Ezzel már álom sebességgel és minőséggel dolgozható fel a papíripari alapanyagok széles választéka. A napokban már az új videójuk is megtekinthető itt.



Végül de nem utolsó sorban érdemes meglátogatni aktuális akcióinkat!!