2010. szeptember 18., szombat

Kétoldalas ragasztószalag felvitele tekercses anyagokra

Bár a sok lelkes látogatónak köszönhetően a Digitalexpo-Signexpo kiállításon nem sok szabadidőnk volt, de azért ott is próbáltunk v.mi újat alkotni.


A kedves látogatónk kérésére a helyszínen talált alapanyagokgól készítettünk egy "Kétoldalas-Ragasztószalagot-Tekercses-Anyagokra-Felrakó-Gép"-et.

Az alapanyagok:

Ön hogyan nevezné ezt a szerkezetet?
Legyen mondjuk KRTAFG?  (Kétoldalas-Ragasztószalagot-Tekercses-Anyagokra-Felrakó-Gép)

Digitalexpo-Signexpo

Véget ért a Digitalexpo-Signexpo kiállítás és nagyon örülök, hogy vállalkozásunk a Paperfox is kiállított ezen a nagyszerű rendezvényen.
Már az első, 2008-as Digitalexpo-Signexpo is rendkívül sikeres volt, és az idei rendezvény még az előzőnél is nagyobb sikert aratott.



Bár minden kiállításszervező bizonygatja, hogy a vásárai egyre sikeresebbek, tudomásom szerint a Digitalexpo-Signexpo az egyetlen olyan szakkiállítás, amely a "válság" ellenére tovább tudta növelni látogatottságát.
Köszönjük a szervezőknek és a sok lelkes kiállítónak és vásárlátogatónak.

2010. szeptember 13., hétfő

BV-1 Biegelő-vágó szerkezet

Készítettem magamnak egy igen egyszerű biegelő-vágó szerkezetet, melyet elsősorban hullámpapír dobozok kis mennyiségben történő előállítására szerettem volna felhasználni. A vágás ill. biegelés helye az állítható hátsó ütközővel állítható be. (Eredetileg cm skála is volt a szerkezeten.)


Vágásra vagy ritzelésre egy éles kést használok:


A biegelés egy kevésbé éles kés segítségével oldható meg.


Az ívek meghajlításával a biegelés minősége javítható.


Ön szerint érdemes lenne ezt a szerkezetet továbbfejleszteni?

2010. szeptember 8., szerda

Paperfox ISB-2 Ikerspirál daraboló

Elkészült egy programozható fémikerspirál daraboló prototípusa.




A bal felső zöld gomb a készülék főkapcsolója, mely bekapcsolt állapotban folyamatosan világít, és a plexi védőfedél felnyitott állapotában villog. Ekkor vágás nem indítható.
Bekapcsolás után a gép egy hurkot vág a fémikerspirálból, a levágandó hurkok száma a második gomb megnyomásával állítható be a kívánt mennyiségre. A gomb 2 mp-nél tovább tartó megnyomásával a fémikerspirál daraboló 34 ikerspirál szem vágására áll rá. (Ez az egyik leggyakoribb, A4-es méret)
A harmadik gomb megnyomásával egy ikerspirál darabolás indítható.
Az ikerspirál daraboló készülékhez optoérzékelő is kapcsolható, ekkor a már levágott ikerspirál darab elvétele után a gép automatikusan egy újabb ikerspirált vág le.





A fém ikerspirál daraboló készülék egy lecsévélő szerkezet segítségével használható a már jól ismert tekercses fémikerspirálok darabolására.



Készítettünk az ikerspirál darabolóhoz un. Wire-O-Flex ikerspirálok darabolására alkalmas szerkezetet is.